you spin my head right round

Nu är det exakt 19 dagar kvar till skolan börjar. Tills jag börjar nian. Sista året i grundskolan. Och det känns så fruktansvärt onödigt. Jag har sen jag gick i nollan fått höra: "Ja du är ju väldigt duktig och har väldigt lätt för dig, så passa på att njuta nu, för sen när du kommer till trean/sexan/åttan/gymnasiet så blir det mycket jobbigare". Nu är jag där i nian, och har det blivit tuffare uppgifter? Nej. Jag är fortfarande klar med veckans arbete på tisdagen, jag hjälper fortfarande de andra i klassen mer än läraren hjälper dem osv. Och ändå är jag ett år yngre än alla andra i min klass. Jag har alltså "hoppat över" tvåan, och ändå ligger jag så långt fram! Ska det vara så? Nu i åttan blev jag klar med Matte A för gymnasiet, jag klarade niornas engelska och fick hälften MVG, hälften VG. Inga G eller IG. Och fortfarande får jag inga utmaningar. Det här sista året känns så sjukt värdelöst. När jag redan har klarat av allt jag ska klara i nian, varför ska jag gå ett år till då? En lärare har till och med sagt till mig:"Ja, du hade alla rätt på det här nationella provet, egentligen så behöver du ju inte gå nian". Oj, så motiverad man känner sig då! På det viset känns fantastiskt skönt att börja gymnasiet sen, att ha något att hoppas på. Att hoppas på en förbättring. Som så många gånger tidigare. Hoppet är det sista som överger människan...

love is a mystery

 Kärlek utan genkärlek är som en viktig fråga utan svar.

I'm gonna live forever

Här kommer den andra bloggrecensionen!
---------------------------------------------------------------------------

Det är dags för Olessia att få sin blogg recenserad.  Olessia skriver som många andra om sin vardag, blandar in lite mode, några hiss/diss, Olessias tankar och massor utav bilder! Olessias blogg har inget speciellt tema, det är helt enkelt en helt vanlig blogg. Även om Olessias blogg inte sticker ut särskilt mycket i bloggvärlden (de flesta bloggar är faktiskt "vardags"bloggar) så tillhör den en utav de bättre vardagsbloggarna, mycket tack vare alla bilder som finns i bloggen. När jag först kom in på bloggen så tänkte jag: "Oh hjälp, ska jag recensera en rosa girlie-mode-blogg?". Men Olessias blogg handlar faktiskt inte alls så mycket om mode och är faktiskt inte alls så tjejig som man skulle kunna tro.

Skrivsätt: Olessia skriver väldigt rakt, utan krusiduller. Oftast är det grammatiskt riktigt, men ibland blir det lite fel. Det är korta inlägg, men tack vare bilderna blir det ändå inte tråkigt. Det är inte mycket smileysar i texterna, vilket jag uppskattar, men som andra inte gillar. Rubrikerna förklarar vad som komma i inlägget skall (till skillnad från min egen blogg...), vilket är enkelt för läsaren. Det är få stavfel i texten vilket höjer betyget!

Innehåll: Det finns inte så mycket att säga om innehållet i bloggen, det är väldigt varierat. Mest är det vardags-inlägg, men det finns som jag nämnde tidigare också mode, tankar, hiss/diss m.m.

Design: Bloggens design är helt okej, varken extremt ful eller extremt fin. Den är enkel och lätt att förstå sig på. Det hade varit bra om det hade funnits kategorier på bloggen, det blir mycket enklare att hitta då! Bloggen har mycket färg som gör att man blir glad, och headern är enkel men snygg. Designen är inte bloggvärldens snyggaste, det är nevnarien's enligt mig själv, men Olessia's design funkar.

Sammanfattning: Olessias blogg är inte min absoluta favorit i bloggvärlden, men den är helt okej. Det finns många bloggare som har missat det där med mycket bilder, Olessia tillhör inte den kategorin! Bilderna gör bloggen mycket intressantare och roligare att läsa, något som fler bloggare borde ta efter...

Bloggen får 6 BECZZ-märken av 10!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vad tycker ni om den här recensionen? Något jag skrev bra/mindre bra?

The only one who knows

I fredags kom jag hem från lägret, riktigt roligt har det varit men också väldigt tröttsamt. Kan tilläggas att jag sov 13 h natten mellan fredag och lördag, och sedan sov jag middag på lördagen i en timme.. Men nu är jag pigg igen! Jag har lärt mig väldigt mycket på lägret, som jag kommer ha mycket nytta av nu till hösten!

Idag ska jag till Matilda, längesen jag träffade henne, eller, det är en vecka sedan... Men nu vet ni i vart fall att jag lever, men jag har exakt ingenting att skriva om, så därför blir det over and out här...

I'm not a princess

Och priset för Sveriges sämsta bloggerska går till ....... ingen mindre än BECZZ! Okej, riktigt SÅ illa är det kanske inte, men jag varken hinner eller har lust att blogga just nu. Och när jag inte har någon blogglust så blir det ruskigt tråkiga inlägg, och vem vill läsa tråkiga inlägg? Senaste gången jag bloggade var i tisdags, och jag har inte hittat på så mycket sen dess. Åkt en hel del vattenskidor, tältat, träffat kompisar osv. Igår var jag med Linnea, vi tittade film, plockade blåbär, spelade spel och snackade. Blåbären åt vi sen på tårta till fika, mumsigt! (världens konstigaste mening typ, vadå " åt vi sen på tårta till fika", helmysko mening, men whatever..) Idag ska jag bada i poolen med brorsorna, evigheter sen jag badade i poolen känns det som! Sen ikväll ska jag på barndop till min mammas kusin barn eller något sådant... Förstår inte varför jag ska dit, brukar man gå på sina föräldrars kusinerns barns dop? Är jag typ brylling eller syssling med personen som ska döpas då? Har inte riktigt koll på allt sånt där..

Eftersom jag är så dålig på att blogga nuförtiden tänkte jag att jag lika gärna kan skriva upp vad jag ska göra några dagar här fram över, så att ni inte behöver fundera på det (inte för att jag tror att ni funderar på den, men ändå)

Måndag, 20/7: Packa till volleybolläger, kanske träffa matilda?
Tisdag, 21/7: Förmiddag: packa det sista, eftermiddag: volleybolläger!
Onsdag, 22/7: Volleybolläger
Torsdag, 23/7: Volleybolläger
Fredag, 24/7: Volleybolläger
Lördag, 25/7: SOVA, man måste faktiskt få ta igen sig efter ett 3,5 dagars volleybolläger! men annat hinns nog med också!
Söndag, 26/7: Inget planerat
Måndag, 27/7: Inget planerat
Tisdag, 28/7:Inget planerat
Onsdag, 29/7: Kanske åka till Skrea strand och titta på beach-sm för U15? (:
Torsdag, 30/7: Kanske samma som förgående dag?
Fredag, 31/7: Inget planerat
Lördag, 1/8: Inget planerat
Söndag, 2/8: Hjälpa till på beach-sm som bollrullare.

Vill ni hitta på något någon dag så är det bara att hojta till!

Och angående bloggrecensionerna så hinner jag helt enkelt inte skriva någon just nu, och jag har cirka 20 bloggar på kö, men ha tålamod, jag glömmer inte bort er!

I don't wanna talk

Och vinnaren tar allt, i skuggan är det kallt
Så enkelt att förstå, Varför klaga då?

Jag är trött på ord, dom kan lätt förvilla
Varför kom du hit, en artighetsvisit
I så fall - förlåt, jag berör dig illa
Jag är svår att nå, inte alls som då

You hear what I say when I don't say a word

Igår var jag med mamma, moster och mormor på rea inne i stan. Där köpte jag en orange/vit topp (klänning?), en blå-vit randig tröja och en röd-rutig tunika. Intresseklubben antecknar hoppas jag? Det var väldigt mycket för att vara mig, jag brukar aldrig köpa någonting, hittar aldrig något jag vill ha... Just det ja, jag köpte också Ljudet Av Ditt Hjärta på pocket igår, nu är min samling Twilight-böcker snart komplett. Bara När jag hör din röst som saknas, fast den ska införskaffas den också snart! Och sen alla böckerna på engelska, och sen alla filmer, och sen alla prylar och sen allt annat...

Love makes you weak

"Det finns många människor som aldrig skulle ha blivit förälskade om de inte hade hört talas om kärlek."

Är det verkligen så? Att man TROR att man är kär, men egentligen är det bara viljan att vara kär och testa kärlekens vingar? Är kärleken bara en illusion? Jag har ofta funderat på om jag verkligen har varit kär på riktigt. På riktigt riktigt alltså. Eller tror man bara att man är kär? Kvällsfunderingar, hell yeah..

You make me feel beautiful

Här kommer den första bloggrecensionen! Vill du också bli recenserad? Klicka här för att få reda på hur du går till väga!


Första recensionen är Fiafiax.blogg.se
När man klickar in på fiafiax.blogg.se kommer man till en blogg som är skriven av en anonym tjej, man vet alltså väldigt lite om ägaren till bloggen i fråga. Tjejen som äger bloggen kallar sig i vart fall Fia, men om det är ett pseudonym eller ej vet man inte! I Fias blogg skriver hon om "allting mellan himmel och jord. Allt från musik till politik" som hon själv beskriver det i hennes blogg. Även om det är ganska lite politik och väldigt mycket musik, så stämmer den beskrivningen väldigt bra. Fia skriver precis som många andra bloggare, ibland om vad hon hittar på på dagarna (och nätterna?) men det är inte alls så där jobbigt många inlägg om vad hon gör, hur kul är det att läsa egentligen?


Innehåll: Som jag nämnde tidigare så skrivs det om allt från musik till politik, men en hel del musik är att vänta. Och här är det inte "tuggummi-pop" som gäller, här är det lite speciella band som i vart fall inte jag hade hört talas om tidigare. Letar man efter lite "ny awesome musik" (som Fia själv troligtvis hade uttryckt det) så är Fias blogg den perfekta att klicka in på! Här blandas allt från Ashley Tisdale till Lars Winnerbäck till All Time Low till Tokio Hotel till Devon Werkheiser och tillbaka igen! Som jag skrev tidigare så kommer det ibland något vardagsinlägg, men då är det något speciellt som har hänt inte : " hej bloggen nu ska jag äta och sen ska jag kolla på tv". Bloggen har även lite andra spännande kategorier, hur många bloggar har kategorier som klantighet? FiaFiax är nog den första jag har sett..

Skrivsätt: Fia blandar svenska och engelska friskt när hon skriver, men hon lyckas på den balansgången! Det får hela texten att bli mycket coolare på något sätt. Man kan inte klaga på några stavfel, och grammatiken kan man inte heller klaga på. Ibland blandar hon in lite smileysar i texterna, vilket drar ner betyget lite, men vilken tonåring (för jag antar att Fia är tonåring) gör inte det någon gång? Som tur är så händer inte det särskilt ofta!

Design: Designen har Fia gjort själv, och den är enkel men ändå snygg. Även fast den är grå så blir det inte tråkigt, även om en liten gnutta färg hade varit roligt. I headern får man se bilder på Fia (tror jag, ingen vet ju vem Fia egentligen är på bloggen) men dock utan ansiktet, hon är ju trots allt anonym. Det är lätt att hitta på bloggen, med enkla kategorier och liknande i menyn. Bloggen är lätt att läsa med svart text mot en ljus grå bakgrund. FiaFiax's design är inte bloggvärldens snyggaste, men absolut inte heller den fulaste.

Sammanfattning: FiaFiax.blogg.se är absolut läsvärd, och den förtjänar fler läsare än vad den här idag. Vad som skulle kunna förbättras är att smileysarna skulle hon kunna slänga i soptunnan (fast jag ska egentligen inte säga något på den punkten, jag skriver också smileysar ibland ska jag erkänna...) och designen skulle kunna bli lite mer avancerad, men den är absolut fullt godkänd! Jag vet själv hur svårt det är att göra en avancerad och snygg design, det är inte många i bloggvärlden som lyckas med det.

Bloggen får 8 BECZZ-märken av tio!Och bara för att göra er avundsjuka kan jag berätta att jag är en utav tre bloggare världen över som vet vem som döljer sig bakom FiaFiax.blogg.se!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det här var alltså min första bloggrecension, vad tycker ni? Vad tycker ni att jag ska ändra på? Vad var extra bra/mindre bra?

I've walked alone

Hej igen!
Jag har funderat på att börja göra recensioner av bloggar, gå igenom vad jag tycker om designen, texten, sättet att skriva på, innehåll, bilder, uppbyggnad, vad bloggen handlar om osv. Helt enkelt recensera bloggen! Och självklart ska jag inte vara elak eller så, jag är ingen idoljury (; Jag kommer att bedöma bloggen så som jag skulle vilja att min blogg skulle bli bedömd! För att få din blogg recenserad så slänger du iväg ett mejl eller en kommentar till mig att du vill bli recenserad. När jag sedan är klar med din recension så mejlar jag dig att jag är klar, du lägger upp ett inlägg att du har bilvit recenserad av mig, en länk till min blogg ska också vara med, och sedan lägger jag upp recensionen här på min blogg och mejlar även den till dig!

så, lite enklara punkt för punkt förklaring:
1. skicka ett mejl till mig (kontaktabeczz@live.se) eller skicka en kommentar att du vill bli recenserad. GLÖM INTE DIN MEJLADRESS I KOMMENTAREN OCH MEJLET!
2. invänta svar, jag svarar när jag kan börja, hur många som står på kö, vilken plats du har i kön osv.
3. När jag är klar med recensionen får du ett mejl att jag är klar.
4. Du lägger upp ett inlägg att du har blivit recenserad, och länkar även till mig.
5. När jag ser ditt inlägg lägger jag upp recensionen här på min blogg(självklart även en länk till din blogg!), och du får även ett mejl med recensionen!
6. När ni har läst recensionen får ni gärna skicka ett mejl eller en kommentar till mig om vad du tyckte om recensionen, vad jag bör förändra osv, KRITIK ÄR BRA!

Enkelt, right? Hur tycker ni att det här låter? Skulle någon vara intresserad av att bli recenserad?

There's no me without you

Ska pyssla lite med designen här i bloggen, eller lite är fel ord, totalrenovering är på gång.. Kommer nog se helt knäppt ut ganska länge, kanske flera dagar, och kanske slutar det med att jag bara tar någon vanlig design, för jag blir så förbannad på att inget funkar som jag vill, men jag ska försöka ha tålamod, FÖRSÖKA!

EDIT: Jag är klar nu, satt faktiskt och pillade med designen ett tag, så det tog inte flera dagar ((; Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag är nöjd ändå!

How do you love someone, without getting hurt?

Idag är det fredag, full fart mot helgen! Även fast hela sommarlovet känns som en helg...

Idag hittar jag på typ ingenting, ska kanske åka vattenskidor i eftermiddag, fast vädret ser inte så lovande ut.. det är ganska kallt med 17 grader.... Jag har lagt till lite ny musik på min spotify-lista, så om ni vill så kan ni som har spotify lägga till min lista, om ni inte redan har den... länk: http://open.spotify.com/user/beczz/playlist/5sI1MxmYl1xVn5sPnCK3FI

Och jag bloggar väldigt dåligt nuförtiden känner jag, och det finns en mängd orsaker till det!

* halllååååååå, man har kanske annat för sig på sommarlovet än att sitta vid datorn? kompisar, bada, stranden, vattenskidor osv...
* jag funderar på en ny bloggdesign till mig själv, men har inte tid att göra den heller, och DESSUTOM ska jag göra en design till en annan tjej, och jag har knappt börjat än... FY PÅ MIG!
* Jag har inget att skriva om, hur kul är min blogg just nu liksom?
* Okej, jag ska erkänna den främsta anledningen just nu, bilden får tala för sig själv tror jag....

Whoever it was, I'm a fan

Igår åkte jag vattenskidor, det är ruskigt roligt om ni vill veta. Och om jag inte har nämnt det så har jag världens bästa morfar!

Min pappa pratade med en mamma till en som går i klassen över mig, och så pratade de om sina barn och deras konversation var lite udda:

Hon: Men är det inte din dotter som sjunger så bra?
Pappa: Hmm, jo det gör hon väl, men hon sjunger inte så mycket offentligt, så jag förstår inte när du har hört henne?
Hon: Jo men hon sjöng ju så fint på skolavslutningen!
Pappa: (fattar ingenting, kommer sedan på att jag sjöng på skolavslutningen i nollan...)

Fatta jag flabbade när pappa berättade det. Det var liksom 8 år sedan, och vi är inte nära vänner med den andra familjen, och HON KOM IHÅG DET! Jag blev värsta förvånad...


Jag är ju nästan så här duktig och ser så här cool ut när jag åker, NÄSTAN, Hosthost...

PS: Jag har kommit på att Abbas Thank You For The Music har världens bästa låtrad eller vad man nu kallar det:
And Ive often wondered, how did it all start?
Who found out that nothing can capture a heart
Like a melody can?
Well, whoever it was, Im a fan

Snacka om att sätta ord på tankar asså...

We're one but we're not the same

Snart tre dygn sen jag bloggade, men bloggtorkan håller i sig. Kanske blir bättre på den fronten nu när vädret verkar bli sämre, idag är det typ åskvarmt och fuktigt i luften typ.

Igår var jag på stranden med Jenny, Matilda och Tanja. Jag, Jenny och Matilda cyklade dit, och sedan kom Tanja till stranden också. Vi badade massor, det var sjukt varmt! Vi spelade en hel del beach-volleyboll också, roligt! (: Sedan kom Borat och då var det svårt att hålla sig för skratt... (Massa människor kom och spelade volleyboll på nätet precis bredvid oss, och en utav killarna hade bara borat-dräkt på sig, och det kan ni ju tänka er hur det ser ut på en kille som vanligtvis har långa badbyxor på sig ((Det vill säga alldeles vit på låren och brun på smalbenen, och så den där borat dräkten....)) Sjukt roligt hade vi i vart fall, och vi får hoppas att det blir bättre väder snart igen! När Matilda, Jenny och Tanja hade åkt hem så cyklade jag upp till mormor och morfars stuga. Där var jag sen på kvällen och vi åkte båt, grillade, badade och myste.

Idag gör jag ingenting, ska kanske åka ner till stranden och åka vattenskidor ikväll, om det inte blåser för mycket!


En sådan här baddräkt hade killen på sig... (;

I think we should stay together

Musiktips lovade jag er i förrgår eller igår eller nåt, och här kommer sommar-låtar!

Oh Boy - Peps Persson - Men hallå, blir det mer sommar än så? Tror inte det nej.
Sommaren är kort - Tomas Ledin - Svensk sommar på hög nivå, ja!
Sol, vind och vatten - Ted Gärdestad - Ted Gärdestad ÄR svensk sommar
Sommartider - Gyllene Tider - Vem har aldrig hört den på sommaren?
Ta mig till havet - Peter Lundblad - Ta mig till havet och gör mig till kung, kung över sommaren och natten.

Sommarkänsla, jajamänsan!

We're all living in a yellow submarine

Jag har världens bästa morfar som har köpt båt! Vattenskidor ska åkas mycket den här sommaren.. :D

<3

Is it love that I'm feeling?

Hann inte med musiktips igår, och hinner inte riktigt nu heller, kommer förhoppningsvis senare ikväll...

Igår var jag först på rodden på förmiddagen, och eftermiddagen spenderades på stranden med Jenny och Matilda. Riktigt roligt var det, kan det bli annat med de? Ett gott skratt förlänger livet, så nu lever jag tills jag bli hundrafemtioelva typ. Vad hittar ni på i det här fina vädret då? (:

RSS 2.0