only girl

Jag tror att vi alla behöver bli lite uppmuntran nu bland alla minusgrader, halsdukar och raggsockar. Skulle inte nu kunne vara lite fina och skriva något fint till mig? Skriv om vårkänslor på hösten, hur hjärtat sjunger när ni ser den där personen, hur fin er sommar var, hur bra klass ni har eller något helt annat. Jag skulle bli så glad då.

glitter in the air

När man tappar känseln i tårna när man väntar på bussen, för att det är så fruktansvärt kallt, att inte ens raggsockar hjälper. När prov inte går som man hoppas, för att frågorna var så dumma, att inte ens formler hjälper. När det känns som att man begravs i plugg, för att det är så väldigt mycket samtidigt, att inte ens "Kärlek, hur fan gör man?" hjälper. När huset är kallt, för att pannan inte fungerar som den ska, att inte ens många filtar hjälper. Det är då man behöver någon som säger att allt är bra och som kysser en lätt på pannan och håller om en hårt.

brustna hjärtans höst

Den här helgen har världen verkat alldeles för stor. Och jag har känt mig så himla liten och obetydlig. Att vad man än gör så spelar det ingen roll. Man kommer ändå vara bortglömd och begraven om hundra år. Alldeles för många tankar har snurrat i mitt huvud på sistone, och jag har inte riktigt kännt riktig gläde, det känns som att jag lever i ett töcken. Det känns som att ha en kniv i hjärtat som vrids om då och då, men jag vet inte varifrån den där kniven kommer. För jag är så väldigt lycklig egentligen. Jag har så fina vänner och så bra klass och allt är bra, men det känns ändå otillräckligt på något vis. Som att det finns så mycket man vill som man inte kan göra. Och att man är så liten i en så stor värld som snurrar så fort. Att man inte kan göra något åt krig och misshandel och naturkatastrofer och våldtäckter och skilsmässor och trafikolyckor och kalla morgonar. Jag känner mig så obetydlig ibland.

"Ensamma dar, väldiga värld,
orden ekar i hennes röst.
Ingen sömn och inga svar.
Ingenting kvar mer än ett rostigt svärd,
som hugger och vrider sig i ditt bröst.
Vi ses på hjärtats bar,
det här är brustna hjärtans höst."no brain, no heart, no life

Jag pluggar, pluggar och pluggar lite till. (och spelar lite robot unicorn attack och bejeweled blitz)

glass on the table

Idag var ingen bra onsdag, och jag som förra veckan skrev att jag älskade onsdagar... Känns lite motsägelsefullt det här.

wonderful

"Falkenberg måste vara den mest döda staden i hela världen. I vart fall på vintern" utbrast min kloka pappa när vi körde igenom staden som man sett för många gånger om. Och han skulle bara veta hur rätt han har, men ändå hur fel det är. För ute på gatorna händer det ingenting kvart i sex en måndagskväll i november. Det är bakom tegelväggarna, i köken, vardagsrummen och sovrummen saker sker. Där vardagen bara går på och ingen märker något. Så vi på utsidan tror att staden är död, fastän den på insidan sprudlar av liv. Det är där i köken, vardagsrummen och sovrummen kärlek föds (och kanske dör), det är där glädje föds (och kanske någon gång dör), det är där livet går i samma hjulspår som alltid (och kanske nya ibland). I de där köken, vardagsrummen och sovrummen spelar livet sin egen melodi, och vi på utsidan kan inte höra den. Bara skymta den genom köksfönster med för tjocka gardiner.

with you

Om någon någonsin skulle vilja göra en film om mitt liv skulle den här låten vara soundtracket. Skådespelarna skulle tala poetiskt om världen i stort och om kärleken i smått. Ordet regn skulle aldrig finnas, det skulle vara tårar från himlen. Filmen skulle bestå av långa fina kärleksförklaringar till allt som existerar, och till livet som det vackra det faktiskt är. Skådespelarna skulle brista ut i sång mest hela tiden, och framförallt vackra sånger om kärlek till sin älskade. Lite väldigt mycket film-igt alltså, men ack så vackert.

my everything

Jag vet att det du gör mot mig är bara smågrejer. Och jag vet att jag förstorar upp smågrejerna, så mycket att jag till och med ibland kan få för mig att du innerst inne tycker lite lite om mig. Men det spelar ingen roll att det är smågrejer. Ändå drömmer jag om dig på nätterna, och på dagarna med för den delen. Ändå lyssnar jag på lyckliga kärlekslåtar och funderar på vilken jag ska sjunga för dig först (ja, jag har sett för många filmer). Ändå låstas jag att du ligger bredvid när jag ska somna, och att du frågar mig om min dag och låter mig sova på din arm. Ändå önskar jag att jag hade kunnat luta mig mot din axel när jag tittar på tv. Ja, jag är kär i dig. Och jag vet inte vart jag ska ta vägen. För jag är ju bara en smågrej för dig, men du, du är den största grejen för mig just nu. DuDuDu.

no matter if it's cold

Nu är mitt liv nästintill perfekt. Alla mina vänner är på svensk mark och mår bra. Skolan går bättre än förväntat. Jag har världens bästa klass. Idag snöade det. Ikväll tittar jag på TV med min fina familj för att det var alldeles för längesedan. Livet är bra just nu. (det enda som saknas är någon som värmer om natten när mörket känns för stort för att vara ensam och när vinden känns för nära huden)

pictures in your mind

"Yes, I'm drunk. And you're beautiful. And tomorrow morning I'll be sober but you'll still be beautiful"

so much time

Åh fina, vackra du. Den här veckan har varit alldeles fantastiskt eminent bra. Nästan för bra för att vara sant, men det är ju sant. Fina ord från vackra pojkar gör det så mycket lättare att andas den här hösten.

left you scarred

Från och med idag älskar jag onsdagar.

carry you home

Nu ska jag drunkna i en engelsk bok, en svenskanovell och sverigelotter. Och lite i bra musik. (fast det viktigaste är att man har ett fint hjärta)

want too much

Det här är något av det finaste jag vet.

en utav oss två

Och där stod han. Lutad mot väggen, med jackan hängandes över axeln, precis som i en gammal amerikansk film. Som om han visste att jag älskar att titta på bilder från amerikanska, gamla, filmer. Han var precis så där perfekt som bara han kan vara.

monday morning

Idag åkte jag till skolan en timme tidigare än vad jag behövde. Jag skyllde på mycket plugg, men egentligen tror jag att jag behöver lugnet i skolan. Tio över åtta en fredagsmorgon i november är den kommunala gymnasieskolan alldeles lagom lugn. Inte så tyst så man blir nervös och inte vågar göra ett endaste ljud, men lagom lugn för att man ska kunna sitta och filosofera över pojkar med vackra nackar och livets mening. På morgonen är världen alldeles klar, och allt känns enkelt. Det är enkelt att andas, tankarna är rena, tyskaglosorna fastnar och pojken känns inte så svår att nå. Jag gillar morgonen ibland.

darling

Min hand i hans, på väg genom den blöta och gråa staden som man gått igenom för många gånger om. Hans blick som får mig att tro att allting kommer att bli bra fastän min värld rasar ihop. Hans långa armar som kramar mig när jag inte vet vart mitt liv är på väg och när allt snurrar för fort. Hans andetag mot min nacke, som ger lugn i hela min själ. Jag behöver Honom den här vintern.

someday gonna be gone

Åhhh, du förstår inte hur lätt du får mig att le. Så lätt så att man inte förstår det typ. Hur du gör mig alldeles fnittrig och bubblig i magen, och fjärilarna i magen vet inte vart de ska ta vägen. De vill flyga fritt, men jag försöker att lugna dem. Jag måste försöka att stoppa dem innan det går på tok för långt.

someday gonna be gone

Åhhh, du förstår inte hur lätt du får mig att le. Så lätt så att man inte förstår det typ. Hur du gör mig alldeles fnittrig och bubblig i magen, och fjärilarna i magen vet inte vart de ska ta vägen. De vill flyga fritt, men jag försöker att lugna dem. Jag måste försöka att stoppa dem innan det går på tok för långt.

shining like fireworks

Idag känns världen lite så här:
http://s3prod.weheartit.netdna-cdn.com/images/4787608/tumblr_labd9azr001qcl6hto1_500_large.jpg?1288967046

Lite väldigt meningslös och väldigt onödig. Och jag känner mig så väldigt liten i en värld som är så väldigt stor och snurrar så väldigt fort. Kan vi inte bara pausa lite så jag hinner ikapp?

first time you saw me cry

"I still believe in destiny that you and I were meant to be. I still wish on the stars as they fall from above. Cause I still believe, believe in love."

http://s3prod.weheartit.netdna-cdn.com/images/4731402/tumblr_lb8ykz77lV1qb1z7ko1_400_large.jpg?1288700920
http://s3prod.weheartit.netdna-cdn.com/images/4702335/tumblr_lb6979q2hS1qd4aqfo1_400_large.jpg?1288560680

It could still be simple

http://s3prod.weheartit.netdna-cdn.com/images/4780815/tumblr_lbdqz2sWKI1qcix73o1_500_large.png?1288922864
http://s3prod.weheartit.netdna-cdn.com/images/4483465/tumblr_l9q3d1NZAv1qdj6dko1_500_large.png?1287544886

so quiet in the world tonight


Taylor Swift har gjort mig kär igen. Varför ska musik göra mig så väldigt känslosam? Spotify

a song for your heart

Imorse när jag vaknade önskade jag än en gång att du skulle ligga bredvid. Att benen skulle vara ihoptrasslade, och du skulle tagit hela täcket, men jag skulle ändå vilja ligga kvar. Att jag skulle andas i din nacke och somna om en stund.

strong as you are

Inga problem har vaknat. Idioterna har sovmorgon. Alla jobbiga tankar har inte tänkts än. På morgonen känns världen lite klokare.

jag ville bara höra din röst

Åhhh, jag vill skriva vackra ord idag. Något om hur vackra pojkar fastnar på min näthinna, och hur de vägrar försvinna. Kanske om att världen utanför mitt fönster är alldeles grå, men att jag ändå tycker om den. Jag vill skriva något om regndroppar som bildar prickar på mina glasögon, men som ändå gör hösten till en höst. Något om att jag vaknar tidigt på morgonen fastän det är höstlov, och att världen känns så mycket klokare på morgonen.

you're mine

Badtofflor i november. Vårkänslor på hösten. Engelskaplugg på höstlovet. Läsa om hur man får MVG i allt utan att plugga, men pluggar ändå. Lördagsgodis på en måndag. Den här hösten är märklig.

RSS 2.0