jag behöver dig i vinter 1

”Det här måste vara Sveriges minst levande stad, i vart fall på vintern” sade du och suckade djupt. ”Men vi vet ju inte vad som händer innanför alla tegelväggarna, i köken, vardagsrummen och sovrummen?” försökte jag, allt för att inte få dig att åka. ”Jag måste åka, jag kommer att gå under i den här staden. Du vet det också” mumlade du, och jag låtsades att jag inte hörde. Jag ville inte tänka på det du skulle åka tillbaka till. Det verkade som att det inte bara var staden det var fel på. ”Jag behöver dig i vinter” viskade jag ut i natten, och hoppades att du skulle höra. ”Du är stark, min vän, du kommer klara det här utan mig” viskade du tillbaka, medan de första snöflingorna föll från skyn.

Det var på stranden som jag träffade dig. Du var sjutton, brunbränd, sommarfräknig och hade solblekt hår, och jag föll vid första ögonkastet. Ditt leende fick mig att smälta, och på två sekunder förvandlade du mig. Från att vara en världsvan femtonåring, i vart fall på utsidan, blev jag en nervös femtonåring som glömde bort hur man pratade. Du måste tyckt att jag var väldigt märklig. När jag fick tillbaka talförmågan började vi prata, och samtalet flöt på lätt. Ingen pinsam tystnad, och jag hann snabbt tänka: ”Det är så här det känns, det här är kärlek vid första ögonkastet”. Dagen blev kväll, och när solen gick ner var det många som lämnade stranden. Men inte du, och inte heller jag. För att hålla värmen kröp vi närmare varandra, och konversationen fortsatte. Kväll blev till natt, och vi slutade inte prata förrän min mobiltelefon ringde. Mammas oroliga röst i andra änden sade att jag skulle varit hemma en timme tidigare. Jag lämnade dig med en kram, och en lapp i min hand. Väl hemma upptäckte jag vad det stod på lappen. Ditt telefonnummer.

Kommentarer
Postat av: tilda

ååååh!

2011-01-12 @ 20:10:28
URL: http://thecircusandme.blogg.se/
Postat av: Evelina

Dina texter Becca.... Dom är så underbart vackra! <3

2011-01-13 @ 10:08:40
URL: http://evelinabengtsson.webblogg.se/
Postat av: evelina

Sv; Det tycker jag med.. men nu har jag bara lite ont i högra axeln, men det är inte så farligt (: <3

2011-01-13 @ 13:08:01
URL: http://evelinabengtsson.webblogg.se/
Postat av: tilda

hej! det är på detta vis att jag vet en flicka vid namn elise som mer än gärna vill fortsätta läsa din blogg :) får jag ge henne lösenordet eller vill du ha det hemligt (vilket jag förstår om du vill)? :)

2011-01-13 @ 16:16:04
URL: http://thecircusandme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0