Don't judge by the cover

Ikväll har jag varit och spelat volleyboll med bästa U15 som nu är U17. Första träningen för säsongen, och första säsongen med "riktig" volleyboll. Riktigt roligt och riktigt bra människor! Tråkigt att vissa har slutat, men jag förstår om man inte hinner med. Så ruskigt roligt det var att träna allstå, man märker verkligen att det var längesen man tränade!

Just nu sitter jag och kollar på Legally Blonde 2, lite småsöt är den allt måste jag säga. Har inte sett tvåan innan, men ettan var ju riktigt bra, så tänkte att jag borde se tvåan också.

It's my life

Idag har jag sovit länge för att vara mig, gick upp nio typ. Gjorde typ ingenting på förmiddagen och sen åkte vi till Halmstad och spelade Laserdome med mina kusiner. Det är jätteroligt fast svetten rinner och då känner man sig sådär fräsch asså... Och det här inlägget är väldigt meningslöst, men just nu har jag liksom ingenting att göra, och då resulterar det i sådana här meningslösa inlägg, men så är det!


"Det är skillnad på att leva och att hålla sig vid liv"

home is where the heart is

Jag har hittat världens finaste bästa känslosammaste vackraste mysigaste underbaraste blogg. Min nya absoluta favorit. leloveimage.blogspot.com.

Och jag skiter i att det står på engelska, det är bilderna som tilltalar mig mest, och sen alla dessa fina texter. Shit, I'm in love asså. Med en blogg...

Bara kolla in den. Det är ett måste.

What would I do without you?

Idag är det lördag, och det gillar jag! Idag har jag varit i Halmstad med mamma och min moster, köpte en jeans-skjorta, ett par jeans och en jacka, det är jättemycket för att vara mig faktiskt! Kom hem vid typ halv fem, och nu har jag duschat och så, och sen ikväll ska vi till Elias och Saga och de. Linnea med familj ska också dit, mysigt. Ätas kräfor ska göras och så, det blir säkert bra.

Dagens låt - 21 guns - Green Day

I'm so over you

Här kommer dagens inlägg, bättre sent än aldrig!

Idag har jag varit i skolan, precis som vanligt, på idrotten fick en hjärnskakning, dagens händelse typ. Efter skolan åkte mamma jag och Jontha till stan, jag köpte "ute-gympa-skor"/joggingskor, så nu borde jag verkligen börja jogga regelbundet. Får se hur det blir med den saken... "Försöker träna varje dag för min kroppsform, om jag lyckas? det drar vi lott om"

Kort och onödigt inlägg, men bättre än ingenting, eller vad säger du fia? (;

Vi skulle klara vad som helst

Bara för att jag har hittat typ världens sötaste bild så ska ni få se den i det här korta och meningslösa inlägget!


ville inte va den som blev kvar

Nu kommer ett superduper tråkigt inlägg, tror jag, men jag har typ noll inspiration för bloggen nu. Men jag har som sagt lovat att blogga varje dag, och ett löfte håller jag!

Idag har jag varit i skolan, det har ni aldrig hört förut väl? Engelska, TEXTILslöjd (hur många gånger har man inte sagt syslöjd, och alla lärare bara: det heter faktiskt TEXTILslöjd! så nu är jag duktig som skriver textilslöjd) Matte i dubbelklass, Svenska och EA (eller Arbete som det står på vårt schema nuförtiden) och sedan hem. Idag var jag så fruktansvärt trött och sur på allt och alla så jag ringde till mormor så hon fick komma och hämta mig vid bussen, ja, jag har världens bästa mormor! Och jag vet inte varför jag var trött och sur och hade ont i huvudet och allt var bara piss. Ibland har man sådana dagar, right? Man kan inte alltid vara på topp, det är inte mänskligt...Och jag har fortfarande inte bestämt någonting om gymnasiet, jag velar fram och tillbaka och fram igen. Och sen några varv till och tillbaka igen. Varför kan jag inte bara bestämma mig?


Won't you please send me back in your heart

Ren och skär glädje fyller mig när jag hör I want you back med Jackson 5. Så sjukt go' låt! När man hör den vill man ju bara vara hur flummig som helst och dansa de konstigaste danser och bara shaka loss!


Give me one more chance

Ni som inte vill höra mig vara stolt över mig själv kan sluta läsa här.


Okej, du läser fortfarande, vilket betyder att du antingen vill veta, är väldigt nyfiken eller så bryr du dig inte om jag är stolt över mig själv.

Idag blev jag klar med Matte A. Ja, jag har precis börjat nian. Ja, jag tycker matte är roligt. Ja, jag är FRUKTANSVÄRT STOLT över mig själv! Om man tänker efter så är det ju helt sjukt bra, jag menar, hur många lyckas med det egentligen? Jag har ofta väldigt svårt att vara stolt över mig själv, även fast jag egentligen vet att jag är väldigt duktig. Men nu är det som ett bevis nästan, att ha skrivit sista uppgiften i Matte A, fått rätt och börjat med Matte B. Som ett tecken. Och jag är så sjukt stolt över mig själv. Att jag har klarat det, att jag inte har gett upp när lärare inte har kunnat hjälpa mig, att jag har stått emot alla som inte har trott att jag skulle klara det osv. Det är väldigt osvenskt att vara stolt över sig själv, man ska inte tycka att man är bra, men fy va stolt jag är just nu! Jag är så stolt att jag klarade att hoppa över en klass, komma in i en ny grupp av klasskamrater, att jag fortfarande tycker att skolan är rolig, att jag klarar mig bra i skolan och framförallt är jag stolt över att jag kan vara stolt över mig själv. Utan att tycka att det är helt fel. Jag tycker att det är en rättighet som människa att få vara stolt över sig själv. Även fast man kanske inte får alla rätt alltid, även fast man ibland säger fel saker, och man kanske får IG någon gång. Om man istället fokuserar på allt man gör bra, så förstår man att det finns så himla mycket saker att vara stolt över! Ävem om du kanske har gjort mycket dumt i dina dar, så är jag övertygad om att alla har gjort massor utav bra saker också! Var stolt över den du är och låt ingen annan trycka ner dig, alla är unika och så fruktansvärt bra på sitt eget vis!

Jag borde satt gränser, det vet jag så väl

Idag var jag i skolan, big surprise right? Först hade vi musik, det är alltid roligt! Efter det var det Svenska, mindre roligt. Sen lunch, köttbullar och potatis och sen idrott med epsilon och alfa. Jag tycker att alfa-tjejerna är riktigt mysiga! Sista timmen hade vi engelska, och vi gjorde som vanligt ganska exakt ingenting. Sen bussen hem, åt lite knäckemacka och glassbåt, mumma, och i kväll ska jag städa dagis igen. Inte lika länge ikväll dock, tar typ 1, 5 h ikväll, och 200 kr. Helt okej.

I bussen hem diskuterade jag med massa människor det här med syskon. INGEN utav de jag frågade tyckte om sina syskon. Någon gillade bara det ena syskonet, andra hatade syskonet/syskonen, och någon svarade inte ens. Jag sa glatt att jag älskade mina syskon, jättemycket. De andra kollade nästan lite konstigt på mig. Jag trodde att alla älskade sina syskon, i vart fall innerst inne? Jag tycker inte heller om mina syskon alltid, de kan vara riktigt jobbiga, men jag kan inte tänka mig hur det skulle kännas om någon av dem plötsligt försvann ur mitt liv. Men jag tror fortfarande att alla älskar sina syskon innerst inne, men många har nog svårt att erkänna det, speciellt inför andra, men också för sig själv. Det här tycker jag är så typiskt oss människor, vi säger inte till dem vi älskar att vi älskar dem! Man vet aldrig när de är borta, och då ångrar man nog att man inte sa något. Även jag är riktigt kass på det här, men jag ska verkligen försöka bättra mig, för alla mår bra utav att höra att någon älskar en! Men man ska akta sig för att säga det och inte mena det, då blir det bara fel.


<3
Håller ni med mig? Älskar ni era syskon? Berättar ni det för dem? Berätta för mig!

Please, don't leave me

Skolan rullar på, dagarna rullar på, tiden rullar på. Skolan skyndar framåt, dagarna skyndar framåt, tiden skyndar framåt. Vad gör man om man inte vill vara med längre? Varför kan tiden aldrig stå still, inte ens för en liten stund?


Skolan idag finns det inte så mycket att säga om, rätt lugnt på den fronten. Ingenting har dragit igång ordentligt ännu, så man får väl passa på att njuta så länge det varar. Hur länge det nu är vet jag inte, men den som lever får se. Nu sitter jag och spelar gitarr, jag tycker att I don't believe you med Pink är väldigt mysig. Och sen tycker jag att volleybollen kan dra igång igen, för jag saknar människorna där något enormt.You are my rising sun, you're the place I run

I förmiddags så jobbade jag lite smått, städade dagis i typ 2,5 h, inte så roligt, men nu är jag 300 kr rikare! Det ska jag också göra på tisdag, fast då är det typ 1,5 h och 200 kr som gäller. Idag fyller också min bror Jonathan år, stort grattis till honom! 8 år idag!


Jag älskar dig. Jättemycket. Fast jag inte visar det särskilt bra alltid. <3
Oh I have done things so mean and so grin
I’m too ashamed to say them out loud
I don’t think you get how much I regret

Marit Bergman - I will always be your soldier - världens bästa låt om syskonkärlek

Dagens låt:
Me without you - Ashley Tisdale

Jag är starkare än dig

Idag har jag städat typ hela dagen känns det som. Ikväll ska min lillebror ha kalas för släkten, han fyller år imorgon liksom. Det är också anledningen till att jag har städat idag, jag städar liksom inte bara för att. Jag mår inte riktigt bra, snorig och lite feber, men en ipren och sen är jag fit for fight igen!

tjingeling!

You make me perfect


Samlingen är komplett, alla Stephenie Meyers utgivna böcker finns nu i min bokhylla!
Uppifrån och ner:
Genom Dina Ögon - The Host - Inte Twilight-serien, inte funnits på svenska tidigare.
Så Länge Vi Båda Andas - Breaking Dawn - Sista delen i Twilight-serien
Ljudet Av Ditt Hjärta - Eclipse - Tredje delen i Twilight-serien
När Jag Hör Din Röst - New Moon - Andra delen i Twilight-serien, kommer på bio 20:de november!
Om Jag Kunde Drömma - Twilight - Första delen i Twilight-serien, finns på dvd!

Lights will guide you home

Idag var det först husdag i skolan, vi gick en runda, spelade brännboll och lite sånt. Efter skolan åkte jag, Matilda och Jenny in till stan. Där mötte vi Tanja och vi fikade och shoppade lite. Jag köpte tofsar och två linnen, ett vitt brottarlinne (boxarlinne?) och ett grått ribbat linne. Men jag tänker inte lägga upp bild för jag är inte någon modebloggare! Nu ikväll ska jag fredagsmysa med familjen framför någon film med chips, helt okej.

Dagens låt: Fix You - Coldplay

Forbidden to remember, terrified to forget

Och alla som inte gillar the Twilight Saga kan sluta läsa här!Ni läser visst fortfarande, antingen betyder det alltså att du gillar the Twilight Saga, eller så läser du i alla fall, glöm inte att jag har varnat dig!

Jag ville bara påminna alla om att det idag är exakt 3 månader tills New Moon kommer på bio, och gissa om jag längtar!

Jag är jag och du är du

Idag var det skola som vanligt, konstigt att man kommer i rutiner så snabbt! Imorgon har vi inga vanliga lektioner, utan det är husdag som gäller! Vi ska nog inte göra något speciellt, vi ska i vart fall bara vara kvar på skolan och runt omkring. Efter skolan ska jag, Matilda, kanske Jenny och kanske Tanja in till stan. Fika, kanske shoppa lite och mysa runt. Roligt roligt. Vad har ni hittat på idag?

Och apropå ingenting så lägger jag upp en bild, för att göra inlägget lite roligare typ.

Vad vore jag utan dina andetag?

Jag vet att jag kallar jättemånga låtar världens bästa låt, men det finns ju så många bra låtar här i världen! Men en låt som jag aldrig riktigt har fastat för tidigare är Kents Utan Dina Andetag, men nu är jag fast! Den går på repeat, och herregud så bra och fin den är!

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag


I'm stronger than yesterday

Idag var det andra skoldagen i nian, helt okej faktiskt. SO, EA, Matte och Franska (som inte var franska utan Etik och Moral). Bussen hem var mindre okej, en timme är inte helt bra, men det löser sig väl det också på något vis. Det här är ett ganska tråkigt inlägg, men jag har lovat FiaFiax att blogga varje dag, så jag håller mitt löfte!

I won't rest until you're mine

Idag var det första dagen i skolan, vilket egentligen var ganska onödigt, men ändå helt okej. Vi gick en tipspromenad, gjorde olika samarbetsövningar och liknande. Det var blandade åldrar, både sjuor, åttor och nior. Och nu ska jag inte skriva mer om vad jag har gjort, för det är helt sjukt tråkigt att läsa, det vet jag av egen erfarenhet...

Jag kan knappt förstå själv att jag börjar nian nu. Sista året i grundskolan. Och jag känner mig inte så stor! Jag tycker inte att det är längesen jag gick i sexan, sen jag var minst! Ibland vill jag bara trycka på paus-knappen och stanna tiden. Jag ska snart välja till gymnasiet, och jag vet inte vart jag vill här i livet. Många andra verkar så himla säkra på sig själva, vad deras livsmål är, vad de ska välja på gymnasiet osv. Jag vet inte. Jag vet knappt vem jag är. I grundskolan har man alltid blivit "indelad i olika fack", de coola, de smarta(aka pluggisarna), de annorlunda osv. Jag har alltid varit den "smarta" i en klass, men jag vet egentligen inte mer än andra, jag har bara väldigt lätt att lära mig och komma ihåg saker! Jag pluggar verkligen inte mer än alla andra, till och med mindre än många andra, men jag kommer ihåg allt. Och det kanske är en av mina "talanger", medan någon annan kanske är bra på att spela fotboll eller sjunga eller spela wow. Jag är helt enkelt bra på att lära med teoretiska saker. Ibland funderar jag på vem jag skulle vara om jag inte hade varit den "smarta" i klassen. Hade jag varit hon som festar varje helg och har haft fler killar än hon kan räkna till? Eller skulle jag ändå vara den jag är idag, inte så populär men nöjd ändå? Ibland funderar jag också på hur andra ser mig. Är jag hon man går till när man behöver prata, eller är man hon som man bara går till om man behöver hjälp med ett svårt mattetal? Uppfattas jag som go' och glad eller bara en wannabe? Frågor som man aldrig får riktigt säkra svar på, kan man veta att ens vänner säger sanningen, eller säger de bara det man vill höra?

Ni som känner mig, hur ser ni mig som person?

För vi faller, faller, faller

Längesen det kom musiktips, och idag kör vi på svenska artister, och självklart deras bästa låtar enligt mig också!

Nummer 1 inom svensk musik är och kommer alltid vara Lars Winnerbäck. Musik som passar alltid, och med världens finaste texter. Ingen har eller kommer någonsin skriva så bra låtar, tyvärr. Mina favoriter med Lars är Faller, Elegi och Kom änglar. Världens bästa punkt slut.

Faller

Elegi

Kom änglar


Nummer 2 inom svensk musik måste vara Melissa Horn. Hon är ungefär som en kvinnlig Winnerbäck, fantastiska texter och en känsla som nästan går att ta på. Favoriter med Melissa är Hanna, Långa nätter och Som jag hade dig förut.

Hanna

Långa Nätter

Som jag hade dig förut


Nummer 3 är Lasse Lindh enligt mig. Inte i samma klass som Lars Och Melissa, men ändå riktigt bra. Mer fart i musiken, och ändå bra texter. Mina favorit är Du kommer aldrig mer vara ensam, Radion spelar aldrig vår sång och Du behöver aldrig mer vara rädd.

Du kommer aldrig mer vara ensam

Radion spelar aldrig vår sång

Du behöver aldrig mer vara rädd


Vad tycker ni om dessa artister? Hur skulle er lista med sveriges 3 bästa artister se ut?

I'm stronger now, it's alright ok

Den tredje ut i raden av bloggar att recensera är perspektiw.blogg.se.

Ägaren till den här bloggen heter Tobias Martinsson som kommer från Kiruna. Tobias tycker om att fota och han delar ofta med sig av sina bilder på bloggen. Han illustrerar också en del som han lägger upp på bloggen. Och alla dessa bilder blandar han med sina vardagsbetraktelser och olika händelser som sker i hans vardag.

Skrivsätt: Tobias skriver bra och välskrivna texter, allt från några få meningar till riktiga romaner ibland. Och allt det här blandar han upp med massor utav bilder så att läsaren inte tröttnar! Man kan inte klaga på några stavfel i texten, och grammatiken har Tobias koll på! Man märker att Tobias är lite äldre än de flesta i bloggvärlden (Tobias är 21, de flesta bloggar brukar vara runt 16-17 väl?) för han skriver väldigt moget och rätt. Inga smileysar i texterna heller, vilket jag uppskattar!

Innehåll: Bloggen är främst en foto-blogg, och man får se många fina bilder. Ibland slinker det också in en och annan illustration, som är riktigt fina! Jag har alltid avundats människor som kan illustrera på sitt eget sätt, och Tobias illustrationer är enkla men ändå riktigt snygga! Tobias skriver som jag nämnde tidigare också ibland om sin vardag, men då är det inga "hej nu ska jag äta lunch med mina kompisar"-inlägg utan det är riktiga, välskrivna inlägg som gäller, om viktiga händelser! Detta är något som jag tycker att många bloggare missar, hur kul är det egentligen att läsa att någon ska till sin barndomsvän och äta tårta? Man vill veta mer detaljer, det vill i vart fall jag när jag läser en blogg. Det blir personligare och intressantare då tycker jag.

Design: Designen har Tobias gjort själv, och jag måste säga att han är riktigt duktig! Designen är ljus, med färgklickar i headern. Tobias är duktig på Photoshop, och det har han verkligen utnyttjat när han har gjort headern! Den är riktigt snygg och stilren. Det är lätt att hitta på bloggen med enkla kategorier och texten är lätt att läsa som är svart mot en vit bakgrund. Perspektiw.blogg.se's design är riktigt snygg, och Tobias har fattat det här med enkel men snygg design!

Sammanfattning: Perspektiw.blogg.se är en väldigt bra fotoblogg och verkligen läsvärd! Välskrivna och bra texter är ett stort plus, och de fina bilderna gör det hela ännu bättre! Det är svårt att sätta fingret på vad som skulle kunna vara bättre, men det är något som saknas, svårt att säga vad. Det är inte min absoluta favorit-blogg, den har jag inte funnit ännu!

Bloggen får 9 starka BECZZ-märken av 10!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vill du också få din blogg recenserad? Läs i det här inlägget om hur du går till väga!

Change

RENOVERING PÅGÅR
så där ja, nu är jag klar! Vad tycker ni? Ganska lik den förra designen, men jag gjorde lite små ändringar, flyttade upp menyn osv, jag blev faktiskt riktigt nöjd!We are the world

Innan kom jag på värsta iden vad jag skulle blogga om, det skulle till och med vara intressant! Och gissa om jag har glömt bort vad det var, men det kommer väl fram någon gång... whatever, snart är det back to school som gäller, på tisdag närmare bestämt, och just nu känns det faktiskt helt okej. Träffa alla fina människor som man inte har träffat på evigheter, träffa klassens om är världens knasigaste men också världens bästa, komma in i rutiner lite. Gå upp i tid, ha en tid att passa, och somna i tid utan att ligga och slötitta på någon film eller något kasst tv-program. Jag vet, det är underbart att ha sommarlov, men nu tycker jag att det har varit lagom långt, och vilken tur att det är precis slut nu då! Och jag kommer säkerligen ångra det här om några veckor eller månader när skolan har dragit igång för fullt igen, men det är en annan femma det! Och nu ska jag sätta upp mål för den här terminen och jag ska ta-mig-fan klara dem också!


* Ha MVG i Engelska, Svenska, Matte, NO, Franska, SO, Musik, Hemkunskap och kanske Idrott!
* Nästan ha bestämt mig för var jag ska gå på gymnasiet samt vilken linje
* Vara mer stolt över mig själv än vad jag är, jag är faktiskt gryyyyym! (självförtroendet ska boossssttttaaaaaaassssss!)

Varför inte köra på liter mer långsiktiga mål också?

* Ha utbildat mig antingen till mäklare, arkitekt, advokat eller vara egen företagare.
*Ha ett jobb inom yrket jag har valt, och vara nöjd med det! Tjäna en del hade inte varit helt fel heller, men det är absolut inte det viktigaste!
* Bo i en större stad än den jag bor i nu, men inte så stor som Stockholm, kanske Malmö?
* komma ihåg dessa målen och se hur det gick!

Det här är bara "karriärs-mål" känner jag, men det finns andra saker jag ska hinna med i mitt liv också! Jag ska träffa mannen i mitt liv, jag ska ha ett sött barn eller två, och framförallt ska jag leva lycklig och njuta av livets goda!

Okej, nu kör vi, ni följer mig på vägen till mina mål, right?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Och ja, jag har höga mål, men man måste sikta högt för att nå högt! Vad har ni för mål, eller ni tar hellre dagen som det kommer och chillar grillen så att säga?

Theres a reason why people dont stay where they are

Idag tog jag mig i kragen och började kolla på gymnasium, jämförde olika linjer, kollade in olika skolor osv. Och har jag bestämt mig? Knappast. Jag funderar på vilka yrken jag skulle kunna tänka mig, de jag har kommit på är: Mäklare, Arkitekt och Advokat. Just nu har jag tre seriösa alternativ på vilken linje jag ska gå:

Samhäll i FBG- Lite basic, "plugga-vidare" linje. Men inte så mycket matte, tyvärr....
Natur i FBG- Basic, plugga vidare, Mycket matte, vilket är bra, men också mycket NO, vilket är mindre bra...
Spetsutbildning i Matte i Karlskrona - I så fall så måste jag flytta nästan 30 mil och börja i skolan där. Om jag ens kommer in. (Spetsutbildning betyder att man bara tar in de allra bästa, man får göra ett prov osv, och sedan är det mycket matte som gäller.. men även vanliga ämnen). Den enda spetsutbildningen i sverige med matte. Här snackar vi utmaningar...

Vad ska/har ni välja/valt? Vad tycker du om den linje du går nu?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill ni veta en hemlighet?

Jag funderar på att byta klass, men kan man göra det sista året i grundskolan? Och nej, jag är inte mobbad eller liknande...

love's just ain't enough


the picture says it all...

RSS 2.0