at night

Gott nytt år alla fina människor där ute. 2010 har varit helt fantastiskt bra, men det hindrar inte 2011 från att bli ännu bättre. Hoppas att ni får fira in det nya året med någon ni tycker om, eller någon ni kommer att tycka om. Jag tycker att vi ska fira in det nya året med mycket glädje och massa kärlek, och så låter vi 2011 lysa av samma saker. Visst låter det bra?

slitnaste ord

Jag lever på tanken att en dag, då kommer inte kärleken att krossa hjärtan. En dag då evolutionen har gjort våra hjärtan starka och inte lika sköra, för det är väl starka hjärtan som överlever i en värld med krig, orättvisor, korvstroganoff och andra hemskheter? Jag tror att en dag kommer kärleken inte att krossa hjärtan, och övergivenhet kommer inte att frysa själar. En dag kommer det goda och fina i kärleken att segra över alla brustna hjärtan och alla tårar av sorg. Den dagen måste komma någon gång, annars vet jag inte vart världen är på väg.

can't take my eyes off youobeskrivligt tagen

Du är den jag vill bli gammal med. Den jag kommer kunna tycka om trots grått hår och ett rynkigt ansikte. För att du är den du är.

my friend

Stressad mamma, ångest, för många ungar i huset, äcklig mat, smutsiga kläder och en pojke som inte skriver fastän det är hans tur. Och som jag inte vågar skriva till för jag är rädd att allt blir fel och för att ingenting går som det ska idag. För tänk om han bara tycker att jag är en sjukt jobbig typ som bara tror sig? Idag har inte varit någon bra dag.

fast ändå inte

Mitt i natten fast ändå inte, för dygnet vänds när klockor inte ringer på morgonen och skolan inte tvingar en upp ur sängen. Pojken bara ett klick bort fast ändå inte, för pojkar är mycket svårare att nå än genom ett klick, det behövs många fler klick. Såpbubblor fast ändå inte, för de stelnade i kylan men det var ändå fint, fastän fingrarna tappade känseln och tårna lika så. Bästa vän med nya telefonen fast ändå inte, för den vill inte pröva sina vingar på det stora nätet. Tro att allting bara är krånligt fast ändå inte, för det är bara inte precis så som man tänkte sig från början. Livet är märkligt fast ändå inte, bara precis som det ska vara, för vad vore ett omärkligt liv?

du är allt jag vill ha

Idag har jag varit ute på mellandagsrean. Jag fattar inte hur mycket folk det finns i världen tror jag, att alla skulle samlas i den inte alls så stora staden just idag var ju typiskt. Fast el Maco Grande på donken smakade bra ändå, trots snö och för mycket folk runt omkring.

anyone else but you

"Jag sökte dig och fann mitt hjärta"
"För mig var det tvärtom, jag sökte mitt hjärta och mig själv, och fann dig. En del av mig som alltid saknats. Nu vet jag inte om jag någonsin kommer kunna vara utan dig, den bästa delen av mig själv."
"Du kommer aldrig behöva vara utan mig. Jag är din."

so lonely in the world tonight


anyone like you

Jag har gjort en ny playlist igen. Sockersött och gelehallon heter den, och innehåller bara väldigt puttinuttiga låtar. Fast det känns fint ändå på något vis, som en kontrast till krossade hjärtan och frusna själar.

du finns kvar

Men tänk om vi inte är menade för varandra? Om ödet bara finns i mitt huvud? Om dina blickar inte betyder något alls? Om jag aldrig kommer få hålla din hand och smeka din kind? Hur kan jag låta bli att gå under då?

last christmas

God Jul på er alla finingar där ute. Hoppas att ni får allt ni önskar er, och att det här blir den bästa julen ever.

heaven and hell


(någon gång ska jag berätta det här för dig. någon gång.)

the song of the night

Idag har jag bränt tungan på nykokt kola. Och fastän det gjorde ont så var det väldigt mysigt, för jag älskar kola. Speciellt nykokt. Och allra mest lukten av nykokt kola. För då vet man att snart är det jul, och julen är önskningarnas tid. Då man kan önska att man kommer träffa sitt livs kärlek, få den senaste telefonen, att ens föräldrar blir sams, att alla är glada eller att världskrigen tar en paus. Man kan önska sig vad som helst, och hoppet lever under julen. Julen är önskningarnas, glädjens och lyckans högtid. Men för de som är ensamma under julen så är det den värsta av högtider. Därför tycker jag att vi mitt i alla önskningar, all glädje och all lycka skänker en tanke åt de som inte har det lika bra som vi. Som sitter ensamma, utan nykokt kola, kärlek, ny telefon och allt det där. I tanken kan vi skicka lite nykokt kola till dem. Det tycker jag känns fint.

I hurt myself today

Gårdagen slutade inte så illa som den började. Den slutade faktiskt väldigt fint. Bara så ni inte tror att jag fortfarande tycker att världen är hopplös och att inget är som det borde. Idag går jag runt med en varm känsla i magen och fjärilarna vet inte vart de ska ta vägen. Så fint slutade dagen igår.

någon gång måste du bli själv

"Du vet inte om det än, det kommer att bli du och jag. Tillslut"

tonight

Idag är en dag då världen är för skör. Då minsta knuff får allt ur balans. En dag då tårar rinner utan någon egentlig anledning, men kan ändå inte sluta rinna. Och när de väl mattas av, så spelas "Du säger att kärleken aldrig var till för dig, Att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen" och tårarna rinner hysteriskt igen. Tankar flyger till pojken som är alldeles för långt borta, som inte kommer att komma närmare på länge utan tvärtom längre ifrån. Det gör ont i hjärtat att tänka på honom nu. Idag borde jag inte skriva något alls.

varenda vrå


christmas time

Jag tycker för mycket om honom. Jag kommer gå under om att inte känner det samma, för det här monstret jag har i magen som brukar kallas kärlek äter upp mig. Jag fungerar inte normalt längre. Jag behöver honom, för mycket.

made for each other

Idag är väldigt bra dag. Bara så ni vet.

kallt och blött


dear Santa

Nu till jul är det ju många som stressar och så där, och jag förstår att du har fullt upp med alla önskningar om radiostyrda flygplan och den senaste barbie-dockan, men jag tänkte att du kanske ville veta vad jag önskar mig ändå. Av mamma och pappa och hela tjocka släkten önskar jag mig sådana där grejer som egentligen inte betyder så väldigt mycket, som man egentligen kan vara utan. Mobiltelefoner, väskor, böcker, filmer, kläder och sånt där. Men jag tror att du bryr dig om lite större saker, så som världsfreden. Därför önskar jag mig fred på jorden, för det skulle vara den finaste gåvan till alla små och stora människor. Det finns inget som förpestar ens liv lika mycket som bomber över ens hus. Jag önskar också att jag någon gång ska få träffa Lars Winnerbäck, ge honom en svettig kram och berätta för honom hur fantastisk han är. Och hur mycket han betyder för mig och för många andra. Hur hans låtar kan få en att gråta och nästa stund le fånigt, bara för att det är så fint. Och hur mycket han inspirerar mig. Och sen vill jag gärna någon gång få sjunga Brustna Hjärtans Höst för honom, för att den är bland det finaste och sorgligaste som någonsin har skrivit, och när jag har sjungt den så ska han gråta så som jag har gjort så många gånger till den låten. Och säga att jag ska sjunga en gång till. Sedan finns det en sak till som jag önskar mig. Det är den där fina, fantastiska pojken. Jag vill inte ha honom i ett paket under granen, men du skulle ju kunna ge honom en stor längtan efter mig eller nåt. Det hade varit fint. Han skulle också kunna få en känsla av att han nog vill ha mig ändå, och mod nog att säga det till mig. Och sen så vill jag ha många, långa, fina blickar från honom. För det gör mig så där alldeles förträffligt underbart glad och lycklig.
Juliga hälsningar,
Rebecca

he knows when you're asleep


do it again

Även idag är det en fantastiskt bra dag. Långa ögonkast som var bland det finaste på länge. För det pirrade så där väldigt mycket i magen så man knappt kan sitta still. Skolan känns riktigt bra nu, och jag kanske till och med kommer att klara mina mål och bli stolt över mig själv. Kanske. Jag ville bara berätta att livet är väldigt bra nu, pojken känns lite närmare, jag har världens finaste vänner och jag överlevde engelskaredovisningen idag. Åhh, livet är så bra så bra just nu.

don't go

Idag har varit en väldigt bra dag. Jag tänkte att jag och pojken gick hand i hand genom skolan, men egentligen var det bara en arm på en kemilektion. Jag gjorde julgranspynt på svenskan, för att få lite mer julstämning i kroppen och för att en viss tjej hade en gran utan pynt. Det går ju inte. När jag gått igenom skolans röda och blåa korridorer för sista gången den sextonde december väntade jag på en buss som tog mig hem till det beiga huset med gröna knutar. Där gjorde jag nästan ingenting, och det var det bästa jag gjorde idag. Vid fem-tiden begav jag mig än en gång in till staden med för få gator, för att sälja lotter till pensionärer som inte vill ha några. Det var det största minuset under en annars fantastiskt bra dag. Mycket tack vare min alldeles underbara klass och mina alldeles förträffligt braiga vänner.

ett sista kapitel

"Arms are for hugging,
Boys are for kissing,
and Sluts are for dissing.
And Best Friends are for
when the boy's kissing the slut,
and all you really need is a hug."


Håll hårt i era äkta vänner, det finns ingen annan som kommer att följa med er ner i skiten och upp igen.

ändå ligger du kvar här

Jag älskar era kommentarer. Jag försöker att skriva så att både ni och jag tycker att det blir fint och bra, och så ni vill öppna era hjärtan och berätta något för mig genom en kommentar. Men jag tycker att det är så svårt, för jag vet ju inte riktigt vad ni gillar att läsa. Har ni tröttnat på inläggen om den fina pojken som ibland känns alldeles för svår att nå? Vill ni läsa mer om vad jag gör på dagarna? Vill ni se mina favoritbilder från weheartit? Är det fler musiktips som behövs? Fler citat? Ni måste svara mina änglar, för jag vill verkligen veta.

falling in love

Åh, vilken konstigt, vackert, underbart, fint, fantastisk dag det har varit. Och den är inte slut än.

love will grow

(Den här dikten skrev jag i maj -08. Det är längesen. Jag var 13 år, och så liten, men trodde att jag var så stor.)

jag hör regnet droppa på rutan
dropp,dropp

jag saknar dig när du inte är här

det är grått och mörkt ute, och här inne sitter jag ensam
jag saknar dig när du inte är här
jag vet att du kommer snart, men jag orkar inte vänta längre
jag saknar dig när du inte är här
jag hör dina steg i trappan
jag saknar dig när du inte är här
det första jag säger till dig är
jag saknar dig när du inte är här

jag hör regnet droppa på rutan
dropp,dropp

decide to see

Öppna tyska-boken och se att man någon gång för ett tag sedan var väldigt uttråkad (eller väldigt, väldigt kär), och att hitta små anteckningar från världens finaste låt kändes väldigt fint. Pojken som höll kvar blicken i några väldigt långa, fina sekunder kändes fint. Nästan för fint för att vara sant. Och så många skratt med världens finaste klass, det är också väldigt, väldigt fint.

send me home


kriminalisera symptomen

För nästan exakt ett år sedan så skrev jag det här inlägget, och jag skulle lika gärna kunna skriva det idag. För det stämmer så bra och är så rätt, fastän det är helt annorlunda och förändrat nu. Men ändå samma känsla, och det skrämmer mig. När det känns som att livet är en skiva som har hackat upp sig, och spelar samma spår om och om igen. Utan att man märker något. Den där skivan behöver nya spår, nya händelser. Fastän det känns som att jag är en annan person idag än för ett år sedan, så är det samma låt som spelas. Och det skrämmer mig. Hur lite som förändras, fastän det känns som att allt förändras hela tiden.

fascination

Det förra inlägget genererade många fina, kloka kommentarer från er. Det är det som får mig att fortsätta skriva. Fortsätta skriva om saker som egentligen bara är till för det egna hjärtat, saker som är alldeles för personliga och privata för att dela med sig av på nätet. Hur hans nacke ser ut när han böjer sig framåt, hur han skrattar, hur hans händer håller pennan och hur hans hår ser ut när man har kört en linjal fram och tillbaka i det allt för många gånger. Det är sådant där som jag någon gång kommer få ångra, ångra att jag delar med mig av hela mig själv till er. Men ni är för fina, för att inte få veta om vad som snurrar runt i mitt huvud. Jag kan inte låta bli att skriva om allt här. För era kommentarer är så kloka och fina att jag blir varm i hjärtegropen, och jag ler stort. Så fina är ni.

over my head

För att du gillar clementiner lika mycket som jag gör. Och för att du är tillräckligt ordentlig för att ta med dig skalet till en soptunna. Och om du läste det här så hade du förstått så väl. Det hade kanske varit bra, fast kanske ändå inte. Jag vet inte riktigt. Jag vet bara att det spelar ingen roll om jag tittar på ett luciatåg eller på din nacke, i mina ögon är det lika fint. Hela du är den finaste jag vet, tror jag.

one wish come true

Skolan tar död på oss, och loven gör oss levande igen. Tillräckligt levande för att orka med ännu en termin. Det är bara sex och en halv skoldagar kvar tills det är jullov. Det känns som att jag kommer överleva ännu en termin, ännu ett år.

so good this year

Det spelar ingen roll vad jag gör, eller vem jag träffar. Du finns alltid där i bakhuvudet. Som en gnagande tanke, som aldrig försvinner. När jag dör av allt plugg så vill jag att du ska sitta bredvid och fråga: "Ska vi dricka te istället?", fastän jag bara gillar te lite grann. När jag slår nytt rekord på bejeweled blitz vill jag kunna ringa dig och berätta, och du ska glädjas med mig, i vart fall på låstas. För det är ju ganska obetydliga saker egentligen, men ändå så viktiga. Det är ju den där vardagen som vi lever i oftast.

summer has come and passed

Idag ska jag plugga (som vanligt, franska och engelska står på tur idag), pyssla fram lite julklappar (åh, det är inte långt kvar nu) och titta på film. Det låter som en fantastiskt bra lördag enligt mig, om man räknar bort det där plugga ordet, fast det ska nog gå det också.

jag måste gå hem

Om jag någonsin blir tillräckligt musikaliskt begåvad ska jag göra om den här texten till en låt. Det känns som att det finns alldeles för mycket kraft i den för att låta den ligga. Den är värd att sjungas ut med depression i rösten och en ensam gitarr.

Last bitter song

Nu ska jag krypa ner i min säng och drömma om den finaste av pojkar. Jag sover så mycket bättre om jag låstas att han ligger bredvid, även fast jag vet att det bara är jag som tänker så.

comfort and pain

Där stod han. Och mitt hjärta bultade hårdare och hårdare. Han tog några steg i min riktning, och nu kunde jag bara höra mina egna hjärtslag. Han sa mitt namn, och det lät som musik i mina öron. På något sätt lyckades jag svara på hans fråga, och sedan såg jag honom gå igenom dörren, och mina steg styrde mot den andra dörren. Men det där gjorde min dag så mycket ljusare.

And you said

Idag känner jag mig väldigt tillfreds med livet. Engelskan är nästan klar, Naturkunskapen är klar, Tyska-provet är gjort, pojken skrattade med mig idag, jag slutade elva idag, lunch hos mormor, nytt rekord på bejeweled blitz och ikväll ska jag träna. Åh, vad bra jag har det idag.

when I look at you


tears and rain

Att ta sällskap till bussen och jag ville så gärna hålla hans hand. Fast det får jag inte, inte än. Kanske aldrig någonsin, men drömma får man göra hur mycket man vill. Att prata med honom och skratta åt allt han säger för att det är så roligt och fint och bra och ibland vill jag bara sitta i hans knä och känna hans fingrar lekandes med en slinga av mitt hår. Fastän det kanske aldrig kommer hända, men drömma får man gör hur mycket man vill. Ganska ofta vill jag luta huvudet mot hans axel, när han sitter så där väldigt perfekt lagom nära. Och tåflörta lite under bordet. Och jag vet att det här är drömmar, och att jag drömmer på tok för stort, men drömma får man gör hur mycket man vill.

bland gula tapeter

som ett hugg i hjärtat fast upp och ner och snurra runt så smärtan sprider sig och skrik inte utan bara stå ut
svek efter svek och lite mer svek men ibland var det fint och då var det fint på riktigt men ibland räcker inte för det är för sällan
be till någon däruppe som man egentligen inte tror på att om jag dör så hälsa mamma att jag inte är sur och pappa att jag älskar honom och resten av släkten att jag tycker om dem och mina vänner att de är de bästa någonsin och låt mig för i helvete inte dö
någon gång går det över när ett vi inte längre finns utan det är du och jag och varför är det fortfarande ett vi kan man fråga sig men ingen har svar
du och jag och alldeles för många dagar tillsammans och vi borde inte vara instängda i en lägenhet tillsammans för vi tar död på varandra men utan någon så vågar jag inte leva
fast kärleken inte finns hos oss och för att dessa gula tapeter tar död på mig och varför valde vi gula tapeter och varför är jag här med dig istället för att upptäcka världen och varför gör jag inget åt mig själv
och varför behöver jag dig så äckligt mycket och varför stannar jag bland gula tapeter och varför gör det så ont att vara med dig fastän jag säger att jag älskar dig och är det så här det ska vara och hur överlever man i en värld som bara snurrar och snurrar och snurrar


(för att jag behövde skriva något och för att det här kändes väldigt konstigt att skriva. och för att jag tror att detta på något sätt är poesi...)


ett ögonblick

Idag high-five'ar jag med livet, för att allt är så fint och bra och för att pojken känns lite närmare idag än igår. Idag high-five'ar jag med livet för att jag ska träna med världens bästa flickor igen, och för att det ska bli så himla bra. Idag high-five'ar jag med livet för att det känns bra, och för att det får mig att le. High-five på er också förresten. För att ni är så himla bra.

and a dream

Jag skulle vilja skriva om en vacker pojke som jag inte kan sluta tänka på, men det har ni hört så många gånger så det tror jag inte att ni har glömt bort. (fast han är så himla fin, jag dör lite varje gång jag ser honom). Jag tror inte att ni vill veta något om tyskaprov, novellskrivning, kemiprov, naturkunskapredovisning och tms-redovisning. Annars hade jag ju kunnat berätta om det. Idag är en sådan dag då jag vill skriva något vackert som genererar fina kommentarer från er, men idag står det helt totalt still i min hjärna. Hoppas att det blir bättre imorgon.

rock you

Nu kommer den bästa delen av annars väldigt tråkiga söndag. How I Met Your Mother på sexan, det gör söndagar lite mer värda på något vis.

for my own

"In my opinon, the best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. Good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what have you, the right person will still think the sun shines out your ass. That's the kind of person that's worth sticking with."

Juno är en av mina absoluta favoritfilmer. För den är så fint ironiskt bra.


en evighet


weheartit sätter som vanligt bild till ens tankar.

brightside of life

"We are all a little weird and life's a little weird, and when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall in mutual weirdness and call it love."

my only wish

Hur din hand så perfekt skulle passa med min. Hur vi skrattar åt samma saker. Hur vi pratar om vardagliga ting som om de vore världens grej. Hur vi tittar på varandra och ler för att vi har varandra. Hur du gör mig knäsvag bara genom att vara du. Att veta hur perfekt operfekta vi skulle vara tillsammans. Ser du inte det?

i ett annat liv

Jag vill att vi ska bråka som ett gift par, prata med varandra som bästa vänner, flirta med varandra som om vi var nykära alltid och försvara varandra som bror och syster. Jag vill att andra ska tänka: "De där är menade för varandra, det såg man redan från början".

take me back to the start

När man möter den man vill dela resten av sitt liv med, det är då allt blir svårt. För vad som än händer så får det inte bli fel. För man vet hur perfekt och underbart livet skulle vara med den personen vid sin sida. Sin tvillingsjäl. En som är precis som en själv, och har samma svagheter och samma styrkor. Det borde vara lätt och perfekt då, men man förväntar sig så mycket av det. Att det ska vara lätt och perfekt. Men det är sällan lätt och perfekt. Jag läste någonstans att förälskelsen varar mellan 6 minuter och 6 månader, sedan går den över till kärlek. Jobbet är inte att hitta någon att dela sitt liv med, jobbet börjar när man väl hittar den. För hur håller man kärleken levande i ett helt liv?

nothing left to lose

Jag fixade några nya spellistor på spotify, lite mer inspirerande än tidigare. En spellista för varje tillfälle i livet, för varje känsla.

Sånt där som bara är väldigt bra
Sånt där som gör ont i hjärtat men som man lyssnar på ändå
Sånt där som gör en glad
Sånt där som man lyssnar på för att få lite julstämning
Sånt där som bara är knäppt

cause I told you so

Idag har jag hjärtesorg fast det är inte så allvarligt, inte idag. Men hjärtesorg är det ändå.

before I met you

Jag gjorde en header idag, även fast jag egentligen tycker att det såg finare ut utan. Men nu är den där, med färg för att lysa upp en annars väldigt grå årstid. Väldigt enkel, men det känns ändå bra på något vis. Vad tycker ni, finingar?

sjunka ner i sörjan

"Här är timmarna av ovisshet
poeternas bensin
här är natten när vi räknar våra stygn
allt gick så fort"


När jag blir stor ska jag skriva vackert.
Skriva så det hugger till i hjärtat och man inte vet vart världen är
på väg.
Skriva så att man kan läsa texten tusen gånger om, utan att tröttna.
Skriva så folk förstår, och känner igen sig.
Skriva som Lars Winnerbäck ungefär.
Så man kan gråta och skratta till samma låt, och älska den mer för
varje gång man hör den.

with my mind

Åh, idag har jag besökt högstadieskolan där livet kändes komplicerat, men egentligen aldrig var särskilt knepigt. Och det är märkligt hur lite som har förändrats, men att det ändå var en så stor skillnad. Skolan hade inte stannat bara för att jag slutade, det hade kommit nya elever och livet fortsatte där precis som vanligt. Det kändes väldigt konstigt.

kom ihåg mig då

När google vet mer om personerna runt omkring dig än vad du själv gör, då är världen skruvad. När ett litet 'gilla' gör ens dag fantastisk vacker, då är världen skruvad. När man på något vis övervakas hela tiden, när det alltid finns någon som vet allt du gör, då är världen skruvad. Världen är skruvad.

so many ways

Bara för att jag blev lycklig när jag fick öppna första luckan i chokladkalendern (fastän chokladen smakade mint efter tandborstningen två sekunder tidigare). För att det är december och lite närmare jul med "All I want for christmas is you", lite närmare ett nytt år med nya möjligheter och nya drömmar. För att ett nytt år bär något fint över sig, en nystart, fastän man egentligen bara precis har börjat leva på riktigt.

RSS 2.0